Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

volynnews.com

Вівторок, 8 грудня 2015, 09:40

Зарплата антикорупційних детективів становитиме понад 30 тис грн

уряд

Детективи Національного антикорупційного бюро отримують в середньому 32-34 тисячі гривень зарплати. 

Про це повідомляє Ліга.net.

Вчора, 7 грудня, на брифінгу директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зазначив, що НАБ на 2016 рік отримає бюджет майже в два рази менше затребуваного – 495 млн грн.

Проте, за його словами, у прикінцевих положеннях проекту держбюджету-2016 з'явилася примітка про те, що зарплати детективів НАБ визначатиме уряд в залежності від ситуації в бюджеті.

"Ми вісім місяців декларували, що вперше в історії України питання оплати праці людей, які прийматимуть надзвичайно важливі і відповідальні рішення, вирішено не на постановах уряду, а в законі. І ні директор бюро, ні парламент, ні уряд, ні президент не можуть впливати, крім як шляхом внесення змін до закону. Тому сподіваюся, що в цих прикінцевих положеннях Національне антикорупційне бюро зникне, і спроби зазіхнути на гарантію незалежності не буде" , – заявив Артем Ситник.

Наразі набрати повний штат в 700 співробітників вдасться до квітня 2016 року. На цьому тижні будуть створені територіальні управління бюро у Львові та Одесі. Крім того, на цьому тижні буде оголошено конкурси в територіальних управліннях. 

"В ідеальному варіанті ми просили від уряду 800 млн грн для того, щоб повністю закупити обладнання. В основному це стосується витрат оперативно-технічного управління, це обладнання, яке зчитує інформацію, за допомогою якого проводиться візуальне спостереження. Компромісна цифра, на якій ми зійшлися – 495 мільйонів. У цю цифру входять і заробітні плати, і поточні витрати, і витрати на розвиток бюро", – наголосив Ситник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.