Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.korrespondent.net

Вівторок, 8 грудня 2015, 12:52

В Україні запрацює англомовний телеканал Ukraine Tomorrow

Верховна Рада

Верховна Рада створила іномовну телерадіокомпанію Ukraine Tomorrow.

Сьогодні, 8 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроект №2334а "Про систему іномовлення України".

За цей законопроект проголосувало 282 народних депутата.

Відтак, яу йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, метою створення державного підприємства "Іномовна телерадіокомпанія України "Ukraine Tomorrow" є забезпечення доступу іноземної аудиторії, в тому числі української діаспори, до об’єктивної, актуальної та повної інформації про події в Україні.

Програми Ukraine Tomorrow вироблятимуться англійською та іншими мовами, проте не менше 50 відсотків мають становити програми вироблені англійською мовою.

Також законом встановлено, що держава забезпечує фінансування системи державного іномовлення, яке становить не менше 0,06% видатків загального фонду держбюджету за попередній рік.

Згідно із законом, систему державного іномовлення України складають ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" та Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.