Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єврокомісія

ua.korrespondent.net

Четвер, 10 грудня 2015, 12:30

ЄС може не продовжити санкції проти Росії

Єврокомісія

Країни Євросоюзу не ухвалили рішення щодо подовження економічних санкції проти Росії.

Про це повідомляє Euronews.

Наразі поточні санкції, які були запроваджені за анексію Криму і підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі, завершуються 31 січня, і рішення про їхнє поновлення мало бути ухвалено послами 28 країн ЄС 9 грудня.

Однак Італія вирішила провести на цю тему політичні дебати, обговоривши останні політичні події. Відтак Люксембург, який головує у Євросоюзі, зняв питання російських санкцій з порядку денного.

Зазначимо, ЄС знову дискутуватиме, чи подовжувати санкції проти Кремля, на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 14 грудня або на саміті Євросоюзу 17-18 грудня.

Нагадаємо, в червні ЄС затвердив рішення про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 року. Обмежувальні заходи стосуються таких сфер економіки, як фінанси, енергетика, військово-промисловий сектор. Доекономічних санкцій ЄС проти РФ приєдналися Чорногорія, Албанія, Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн, і Україна.

Також 19 червня Євросоюз продовжив обмежувальні заходи у відповідь на незаконне приєднання Криму і Севастополя.

Проте, починаючи із 31 жовтня, Євросоюз призупинив на чотири місяці більшість санкцій щодо Білорусії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.