Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

Четвер, 10 грудня 2015, 16:45

Радехівчани – проти урядового плану об'єднання громад

об'єднані громади

Мешканці Радехівського району проти створення затверджених урядом трьох нових громад, замість раніше погоджених шести об'єднань.

Про це повідомила прес-служба Радехівської РДА.

Вчора, 9 грудня у Радехові відбулося обговорення проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Радехівського району.

Участь у обговоренні взяли активні мешканці, представники громадської організації "Агенція розвитку Радехівщини", керівники структурних підрозділів РДА та районної ради, центральної районної лікарні, районної асоціації сільських голів, яким Офіс реформ Львівщини запропонував об'єднатися у три громади.

Зазначимо, раніше було розроблено проекти перспективних планів формування шести спроможних територіальних громад Радехівського району, проте, згідно із планом об'єднання громад на Львівщині, який уряд розробив у листопаді, на Радехівщині повинні бути створено лише три громади, на чому і наголошували представники Офісу реформ Львівщини.

За словами представників ГО "Агенція розвитку Радехівщини", новий перспективний план є необгрунтованим та не відповідає реальним потребам мешканців району.

Наразі обгорорення перспективного плану зупинилося на створенні на території Радехівщини чотирьох спроможних територіальних громад.

Нагадаємо, у листопаді уряд затвердив перспективний плану формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним в області мають бути утворені 85 нових громад. Проте план не враховує громади, які вже об'єдналися і у яких відбулися перші вибори.

Станом на 3 серпня до місцевих виборів у жовтні цього року виявили бажання об'єднатися 30 територіальних громад Львівської області: перелік громад.

Також 26 листопада Верховна Рада врегулювала процедури складання проектів бюджетів об'єднаних територіальних громад, а у проект держбюджету на 2016 рік було закладено 5,7 млрд гривень на децентралізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.