Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Блок Петра Порошенка

Четвер, 10 грудня 2015, 17:20

Львівські депутати з Солідарності не підтримали відставку Яценюка

Блок Петра Порошенка

Львівська облрада звернулася до Верховної Ради та Президента з проханням розглянути питання про відставку уряду та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

8 грудня під ча сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення "Про звернення до Верховної Ради України і Президента України щодо відповідальності Прем'єр-міністра України А. Яценюка та відставки Кабінету Міністрів України".

Зокрема, депутати вимагають розглянути відставку уряду Арсенія Яценюка через соціально-економічну політику, яка призвелваа до урізання соціальних стандартів, божевільного зростання комунальних тарифів, свавілля каральних органів, через захист Яценюком інтересів олігархів, переслідування політичних опонентів, небажання боротися з корупцією та наміри розпродати державне майно в умовах війни.

"Замість того, щоб вживати дієвих управлінських заходів для реанімації державної економіки й поліпшення якості життя українців, А. Яценюк та його уряд лише імітували реформи, лобіювали інтереси олігархічних кланів, знищували політичних конкурентів", – йдеться у зверненні.

Як повідомили у прес-службі Львівської облради, за це звернення проголосували 56 львівських обранців із 69, які були присутні на сесії. Зазначимо, всього у Львівській облраді VІІ скликання – 84 депутатів.

Відтак, не голосували за відставку Яценюка: Михайло Гичка (Блок Петра Порошенка), Володимир Кирилич (Блок Петра Порошенка), Тарас Вервега ("Об'єднання "Самопоміч"), Юрій Огоновський ("Об'єднання "Самопоміч").

Вирішили утриматися дев'ять депутатів: Олег Домчак (Блок Петра Порошенка), Катерина Кеньо (Блок Петра Порошенка), Микола Седіло (Блок Петра Порошенка), Володимир Саган (Блок Петра Порошенка), Володимир Ременяк (Блок Петра Порошенка), Мирослава Лісна (Блок Петра Порошенка), Іван Лабай (Блок Петра Порошенка), Володимир Кужидло (Блок Петра Порошенка) та Олександр Ганущин (позафракційний).

Не з'явилися на сесію Василь Баран (Блок Петра Порошенка), Анатолій Дейнека (Блок Петра Порошенка), Михайло Дзюдзь (Блок Петра Порошенка), Михайло Задорожний (Блок Петра Порошенка), Галиина Бордун  ("Об'єднання "Самопоміч"), Олексій Балицький (ВО "Свобода"), Андрій Чад (ВО "Свобода"), Степан Рак (ВО "Батьківщина"), Володимир Вантух (ВО "Батьківщина"), Валентин Устименко (ВО "Батьківщина"), Олександр Чабаненко (ВО "Батьківщина"), Леонід Охріменко (Громадянська позиція), Михайло Титикало (Громадянська позиція), Василь Масний (Громадський рух "Народний контроль").

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.