Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dw.de

Середа, 11 липня 2012, 16:58

Львівська міськрада порушує вимоги щодо охорони культурної спадщини Львова

Посадовці Львівської міськради порушують вимоги законодавства у сфері охорони культурної спадщини міста, зокрема, у питаннях охорони історичного середовища. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Чиновники погоджували розміщення зовнішньої реклами на фасадах пам’яток національного значення у Львові на просп. Свободи,  площі Ринок та вул. Театральній. Тоді, як такі дії можливі тільки з дозволу  Міністерства культури України.

Окрім того, під час перевірки виявили порушення законодавства управлінням міськради у замовленні реставраційних послуг. Також багато порушень, які стосуються контролю ремонтно-реставраційних робіт, взятих на себе власниками та користувачами архітектурних пам’яток. Ремонти та реставрація багатьох будинків просто не проводяться, попри те, що знаходяться вони у незадовільному, а подекуди й аварійному стані. При цьому штрафи, які чиновники накладають на порушників не впливають на покращення ситуації з охороною історичних пам’яток, більшість які занесені до списку спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.