Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

volynnews.com

П'ятниця, 11 грудня 2015, 12:39

Держбюджет-2016 та Податковий кодекс зареєстрували у ВРУ

уряд

Уряд затвердив проект держбюджету на 2016 рік і проект Податкового кодексу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, Кабінет міністрів України  затвердив проект Податкового кодексу і проект державного бюджету, що базується на ньому, на 2016 рік,

За його словами, серед схвалених документів також законопроект із легалізації грального бізнесу.

Зазначимо, уряд розраховує, що зазначені документи Верховна Рада України ухвалить до кінця року, що дасть змогу Україні отримати третій транш кредиту EFF МВФ та пов'язану з ним іншу міжнародну фінансову допомогу.

Також Кабінет міністрів затвердив компроміс стосовно податкових ставок, погоджений з президентом. Нові ставки податків можуть набути чинності з 1 січня.

Ставка податку на прибуток (класична модель, а не варіант оподаткування розподіленого прибутку, як прописано в депутатському законопроекті) складе 18%, з 2017 року – 17%, податок на доходи фізосіб – 18%, ПДВ – 20%, при цьому пільговий режим оподаткування лікарських препаратів буде збережений на рівні 7%; ЄСВ – 20%, а з 2018 року єдиний соцзбір буде скасований, і ставка ПДФО збільшиться до 20%.

Нагадаємо, у проект бюджету-2016 закладений газ за ціною у 210-215 доларів за тисячу кубометрів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.