Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмін валют

П'ятниця, 11 грудня 2015, 14:55

Нацбанк створив довідник ліцензованих обмінників

обмін валют

Національний банк опублікував довідник підрозділів небанківських валютообмінних установ.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, Національний банк України опублікував довідник пунктів обміну валюти, що одержали генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій із обміну валют.

Наразі такі генеральні ліцензії мають 15 установ, що налічують 1936 структурних підрозділів. За допомогою довідника правоохорнці зможуть перевірити, чи включений певний підрозділ до реєстру Нацбанку, а українці – убезпечити себе від шахраїв.

У Нацбанку зазначили, що довідник представлено у двох форматах: html (для звичайного перегляду) та dbf. Також планується спростити пошук інформації та сформувати карту обмінників.

"Довідник не включає інформацію щодо ПрАТ "Українська фінансова група", яка має генеральну ліцензію на діяльність з обміну валют в частині проведення операцій з купівлі у фізичної особи за гривні залишку суми в іноземній валюті, якщо він менший, ніж номінальна вартість мінімальної банкноти, що перебуває в обігу", – налогосили у Нацбанку.

Нагадаємо, у листопаді Національний банк запропонував підвищити вимоги до захищеності приміщень окремих пунктів обміну валют.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.