Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

dpgor.104.ua

Понеділок, 14 грудня 2015, 15:30

У квітні стартує нова система оплати за газ

газопостачання

З першого квітня українці сплачуватимуть абонентську плату за доступ до газопостачання: від 17 до 29 грн на місяць.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомив заступник голови правління альянсу New energy of Ukraine і учасник робочої групи з розробки нормативної бази в газовій сфері Мирослав Боднар, з квітня 2016 року українські споживачі платитимуть за газ за двома договорами: щомісячні фіксовані суми "за доступ до потужності" на користь облгазу, а також вартість відібраного обсягу газу на користь компанії-постачальника.

"За пропозицією голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва була прийнята концепція, згідно з якою споживачі оплачуватимуть послуги розподільних компаній рівним графіком весь рік. Абонентська плата за доступ до "розподільчої труби" буде від 17 до 29 грн на місяць. Залежно від того, який у вас лічильник і які прилади: якщо тільки плита – 17 грн, якщо котел – 29 грн", – наголосив Мирослав Боднар.

За його словами, розміри плати "за доступ до потужності" розраховані таким чином, щоб кожен облгаз отримував ту саму суму, яку отримує і в старій системі.

"Зараз вартість розподілу закладена в кінцеву ціну газу для споживача, а після переходу на нову систему цієї складової вже не буде в рахунках, що виставляють компанії-постачальники", – зазначив Боднар.

Експерт вважає, що впровадження нової системи допоможе вирішити проблему необгрунтовано зарезервованих потужностей в газовій системі, адже система відповідає європейському досвіду і заснована за тією ж моделлю, що і в Австрії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.