Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура Львівщини

Понеділок, 14 грудня 2015, 17:33

У новій прокуратурі працюватимуть старі начальники

прокуратура Львівщини

Серед новопризначених керівників місцевих прокуратур – більше половини колишніх начальників відомства.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 14 грудня, генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив 154 керівника місцевих прокуратур.

"Генеральна прокуратура призначила 154 керівники", – зазначила експерт "Реанімаційного пакету реформ", радник заступника генпрокурора Давида Саквалрелідзе Марина Цапок.

За її словами, більша половина нових керівників місцевих прокуратур є колишніми очільниками міських, районних та міжрайонних прокуратур.

"Ми отримали абсолютну більшість на призначених посадах колишніх керівників, лише невеличку частину – 16%, які не очолювали прокуратуру", – наголосила Марина Цапок.

Наразі існують проблеми із призначенням керівників місцевих прокуратур окупованих територій Донбасу, де конкурсна комісія не запропонувала генпрокурору кандидатури керівників. Як результат, їхнє призначення поки що неможливе.

Відзначимо, до 15 грудня мають бути призначені усі керівники 178 новосформованих місцевих прокуратур. 

Нагадаємо, у результаті реформи системи прокуратури будуть сформовані 178 місцевих прокуратур із 639 районних, міських та міжрайонних відомств.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.