Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

zakarpattya.net.ua

Вівторок, 15 грудня 2015, 10:40

У держбюджет-2016 включили 15 новостворених громад Львівщини

об'єднані громади

У проект держбюджету на 2016 рік закладено фінансування 159 новостворених об’єднаних громад, з яких 15 – на Львівщині.

Про це повідомляє сайт Децентралізація влади.

Відтак, 11 грудня на реєстрацію у Верховну Раду  України подано схвалений урядом проект закону про Державний бюджет України на 2016 рік.

У законі також передбачено прямі міжбюджетні відносини із бюджетами 159 об’єднаних територіальних громад, у яких 25 жовтня 2015 року відбулися перші місцеві вибори.

Із Львівщини до переліку таких громад входять: м. Новий Калинів, с. Гніздичів, смт. Дубляни, смт. Нові Стрілища, с. Бабина, с. Бісковичі, с. Вільшаник, с. Воля-Баранецька, с. Грабовець, с. Заболотці, с. Луки, с. Міженець, с. Нове Місто, с. Тростянець, с. Чуква.

Нагадаємо, уряд рекомендує створити на Львівщині 88 територіальних громад. Раніше, у листопаді, уряд затвердив перспективний плану формування громад, згідно з яким ним в області мають бути утворені 85 нових громад.

Проте план не враховував громади, які вже об'єдналися і у яких відбулися перші вибори: 15 територіальних громад – по одній у Бродівському, Миколаївському і Стрийському районах, по дві – у Жидачівському та Старосамбірському районах, вісім – у Самбірському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.