Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

5.ua

Вівторок, 15 грудня 2015, 12:32

За стримання потоку біженців Туреччині обіцять членство в ЄС

Євросоюз

Євросоюз та Туреччина відновили переговори про вступ до ЄС.

Про це повідомляє Euronews.

Стримання потоку біженців в обмін на безвізовий режим, гроші на мігрантів і переговори про вступ до ЄС – приблизно так виглядає домовленість між Туреччиною та Євросоюзом.

14 грудня міністри закордонних справ ЄС поновили перервані переговори з Анкарою про вступ до європейського клубу.

"Ми відкрили нову главу на переговорах після дворічної перерви, це є добрим символом того, що ЄС та Туреччина потребують тісних та позитивних відносин. Проблеми, що стоять перед нами, такі як тероризм і міграція, вимагають більш далекосяжних і конструктивних відносин", – зазначив турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу.

Туреччина вже прийняла близько 2 мільйонів біженців із Сирії. Водночас Євросоюз хоче, аби турецька держава посилила контроль за потоком біженців, адже більшість мігрантів прибуває до Євросоюзу через Туреччину. Анкара попросила в Євросоюзу 3 мільярди євро на облаштування центрів з прийому біженців, і ЄС пообіцяв виділити ці гроші.

Нагадаємо, ЄС ще у листопаді обіцяв виділили Туреччині кошти на біженців. Також, станом на 11 грудня, за останні три місяці до Євросоюзу прибуло більше 400 тисяч біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.