Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

korrespondent.net

Вівторок, 15 грудня 2015, 13:11

Нацбанк ліквідував банк "Контракт"

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку ПАТ Банк "Контракт".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 10 грудня Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ Банк "Контракт".

Зокрема, ще у вересні Нацбанк отримав скарги від юридичних осіб щодо непроходження платежів у ПАТ Банк "Контракт", у результаті чого у банк був введений куратор для більш детального вивчення ситуації.

Куратор виявив значний обсяг непроведених клієнтських платежів, які приховувалися за різними статтями балансу. Крім того, було виявлено недостачу понад 12 млн грн в касі, а керівництво банку пояснило таку розбіжність помилкою у звітності.

Також, з метою поліпшення фінансового результату, банк використовував фіктивні операції з цінними паперами, та було розпочато продаж майна банку третім особам без надходження грошових коштів – із відстроченням платежів, за рахунок перепродажу цінних паперів тощо.

У Нацбанку зазначили, що недостатній обсяг ткоштів, невиконання платежів клієнтів та систематичне викривлення фінансової звітності створювали загрози для вкладників та кредиторів ПАТ Банк "Контракт".

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Банк Велес"ПАТ "Інтеграл-банк"АКБ "Капітал"ПАТ "Унікомбанк"ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.