Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

kurs.if.ua

Вівторок, 15 грудня 2015, 15:50

На Львівщині найвищі ціни на олію

продукти харчування

У області найнижчі в Україні ціни на цукор та овочі, а найдорожчі – на олію.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За даними моніторингу цін, на споживчому ринку Львівської області станом на 10 грудня, порівняно з іншими регіонами України, найдешевшою за середню в Україні є вартість цукру.

Зокрема, в області фактично найнижчі ціні на сметану, птицю (тушки курячі), сало, картоплю, капусту, моркву, буряк (2 місце в Україні) та свинину (3 місце).

Серед інших продуктів харчування, де Львівщина зберігає нижчу від середньоукраїнської ціни – крупа гречана, сир м’який жирністю 9% (5 місце), цибуля (7 місце), масло вершкове жирністю 72-73% (8 місце), рис (10 місце), яйце куряче (11 місце), хліб житній, житньо-пшеничний (15 місце).

Однак на Львівщині вищими в Україні є ціни на хліб з борошна 1-го гатунку (13-14 місце), борошно пшеничне вищого ґатунку та молоко жирністю 2,5% (25 місце), макаронні вироби (21-22 місце), яловичину (18 місце), ковбасу варену 1-го гатунку (22 місце), олію соняшникову (21 місце), дизпальне (23 місце), бензин марки А-95 (24 місце).

Нагадаємо, на початку липня Львівщина лідирувала серед областей України за найнижчими цінами лише на крупу гречану та масло вершкове, а у серпні до списку найдешевших продуктів увійшли картопля та буряк.

Наприкінці вересня найдешевшою в області була сметана, а у жовтні – картопля та свинина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.