Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

unian.ua

Вівторок, 15 грудня 2015, 17:40

Польща надасть Україні кредит у мільярд євро

Польща

Польща відкриє для України кредитну лінію на суму в один мільярд євро для покращання товарообігу між країнами.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 15 грудня, після переговорів з президентом Польщі Анджеєм Дудою Петро Порошенко заявив, що Варшава відкриє Києву кредитну лінію.

"Проведені переговори між главою Нацбанку України і главою польського банку, досягнуті домовленості про відкриття кредитної лінії на суму 4 млрд злотих, або 1 млрд євро, що безумовно сприятиме торговому обігу між Україною і Польщею", – наголосив Петро Порошенко.

Зокрема, йдеться про підготовку угоди про валютний своп між центробанками двох країн.

Зазначимо, у вересні стало відомо, що Нацбанк уклав договір про валютний своп з Національним банком Швеції, що передбачає купівлю-продаж шведських крон у сумі 500 млн дол в обмін на українську гривню.

У травні цього року Нацбанк також підписав угоду про валютний своп з Народним банком Китаю у розмірі близько 2,44 млрд дол. У серпні міжнародні резерви України збільшилися на 0,4 млрд дол завдяки операції своп і конвертації китайських юанів.

Нагадаємо, Польща виділить Україні 100 млн євро на спільні пункти пропуску на кордоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.