Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

ostarbeiter.vn.ua

Середа, 16 грудня 2015, 13:20

Польща переконуватиме ЄС у продовженні санкцій проти Росії

Польща

18 грудня ЄС повинні прийняти рішення щодо продовження економічних санкцій проти Росії.

Про це повідомляє Euronews.

Як повідомив президент ЄС Дональд Туск, рішення про продовження економічних санкції проти Росії на наступні 6 місяців приймуть у Брюсселі 18 грудня.

За його словами, ніяких дебатів з цього питання не передбачено, хоча прем‘єр-міністр Італії Маттео Ренці закликав раніше переглянути санкції.

Президент Польщі Анджей Дуда також впевнений у продовженні санкцій проти Росії. Наразі він пообіцяв зробили для цього все можливе та зазначив, що вже не наполягає на включення Польщі у формат «нормандської четвірки», яка веде переговори про врегулювання ситуації на сході України.

«Справа не лише у санкціях проти Росії, але й у виконанні мінських домовленостей. Особливо тому, що у січні буде імплементована угода про асоціацію між Україною та ЄС. А саме цей документ спричинив політичну кризу в Україні 2 роки тому», – наголосив Анджей Дуда.

Зазначимо, раніше Італія виступила проти автоматичного продовження санкцій щодо Росії, які закінчуються наприкінці січня 2016 року і наполягала на тому, щоб рішенням щодо цього питання передувала дискусія країн-членів ЄС.

Санкції були запроваджені за анексію Криму і підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі і рішення про їхнє поновлення має бути ухвалено послами 28 країн ЄС 9 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.