Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 4 січня 2016, 10:22

Журналісти, експерти та влада обговорили у Львові можливості використання дронів для вирішення екологічних проблем

Волонтерам проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" за допомогою дрон-зйомки вдалось встановити факт розкрадання гравію з річці Бистриця (Підбуж), зафіксувати факти незаконного сортування сміття на Грибовицькому та Новороздільському сміттєзвалищах.

Про це та інші перші результати проекту вони розповіли 14 грудня під час круглого столу "Дрон-погляд на екологічні проблеми Львівщини".

За період з вересня по середину грудня в рамках проекту було здійснено 10 журналістських експедицій з метою збору матеріалів та проведення дрон-зйомки на різноманітних об'єктах Львівщини, які вважаються екологічно небезпечними:ДП "Новороздільська сірка",  сміттєзвалище ЛКП "Збиранка" у Грибовичах, ліси Жовківського лісництва,  річка Стрий, м. Борислав, Добротвірська ТЕС, ЛКП «Львівводокнал» та ДП "Львівтрансгаз".

На основі дрон-зйомки підготовлено 20 відеорепортажів, які від сьогодні є у відкритому доступі на відеосервісі YouTube.

Дрон-відеозйомка, як переконались волонтери проекту, не лише дозволяє під новим кутом подивитись і усвідомити масштаби екологічних проблем Львівщини, але й надає фактаж для проведення журналістських розслідувань і написання журналістських історій на екологічну тематику.

Фотозйомка, проведена дроном, також дозволяє відтворити детальну панораму місця екологічного лиха, що є важливим для наукових досліджень щодо вирішення, наприклад, проблеми рекультивації земель. Така фотозйомка була проведена на озокеритних хвостах в Бориславі.

За результатами експедицій у органи державної влади і місцевого самоврядування волонтерами проекту було скеровано 13 офіційних запитів, проведені зустрічі і зафіксовані коментарі відповідальних осіб і експертів. Отримані відповіді і роз'яснення дозволять журналістам  краще розібратися в соціальних проблемах, пов'язаних з незадовільним екологічним станом оточуючого середовища і дозволять в їх журналістських матеріалах відобразити всі проблеми та точки зору щодо їх вирішення.

Нагадаємо, у грудні близько 30 журналістів, блогерів і студентів стали сухачами тренінгу "Як писати лонгрід", що відбувся в рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини".

У листопаді експерти проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели тренінг для журналістів і студентів про те, як проводити журналістські розслідування.

У липні редакція ІА "Варіанти" в партнерстві з фахівцями Товариства "Зелений хрест", кафедри нових медіа ЛНУ ім. І. Франка й Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА розпочали реалізацію проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини".

Проект "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" покликаний активізувати зусилля місцевої влади, громадськості та журналістів регіону на вирішення екологічних проблем, які є джерелами соціальної напруги і які перешкоджають інтеграції до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.