Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трамвай на Сихів

Четвер, 17 грудня 2015, 15:40

На сихівський трамвай кинуть ще шість мільйонів євро

трамвай на Сихів

Львівські депутати підтримали умови додаткового кредиту ЄБРР для будівництва трамваю на Сихів на шість мільйонів євро.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської міської ради.

Сьогодні, 17 грудня, на сесії Львівської міськради, депутати погодили додатковий кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку для закінчення будівництва трамвайної колії на Сихів.

Відтак, за шість мільйонів євро "Львівавтодор" повинен не лише добудувати трамвайні колії чи провести лінії електропостачання, але й відремонтували проблемний колектор на вул. Стуса, міст та здійснити будівництво з’їзду.

"Це є додаткова угода на кредит у розмірі 6 млн євро для того, щоб ми могли закінчити роботи з колектором, з проїзною частиною на мості та з’їздом з моста", – зазначила директор департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич.

Кредит потрібно погасити за 9 років з пільговим періодом у один рік шістнадцятьмаплатежами кожні шість місяців після завершення пільгового періоду.

Зазначимо, загальна сума кредиту наразі становить 12 млн євро.

Нагадаємо, проект "Трамвай на Сихів" планували завершити ще до кінця цього року. Згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладають по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини до "Санта-Барбари".

Проект фінансується за рахунок кредиту від ЄБРР у 6 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 6,2 млн. євро.

У міськраді наголошували, що прокладення трамвайної колії з Сихова до центру міста має на меті зменшити транспортне навантаження у Сихові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.