Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

каналізаційна станція

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 18 грудня 2015, 14:01

У Львові встановили каналізаційну станцію за два мільйони

каналізаційна станція

На Сихові для зменшення неприємного запаху встановили станцію дозування реагентів “Феррокс”.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як проінформували у ЛМКП “Львівводоканал”, одним з місць із значним перевищенням вмісту сірководню є перехрестя проспекту Червоної Калини – вул. Угорська, де у каналізаційну мережу надходять каналізаційні стоки з двох каналізаційних насосних станцій КНС-4 та КНС-5, що обслуговують Сихівський житловий масив.

«Довжина цього напірного колектора 3 км, і це є характерне місце утворення та накопичення неприємного запаху Ми запозичили досвід польських колег і влаштували установки з дозування хімреагентів, які перешкоджатимуть біологічному розпаду органічних забруднень та виділенню сірководню в атмосферу. Аналогічна технологія успішно впроваджена у Вроцлаві, де у 2005 році збудовано 8 станцій дозування хімреагентів», – зазначили у ЛМКП “Львівводоканал”.

Попередні дослідження з експериментальним дозуванням хімреагенту “Феррокс” на КНС-4 та КНС-5  засвідчили його про високу ефективність: зменшення вмісту H2S (сірководню)  від 70 до 7 ppm (допустиме 30 ppm).

Згідно з експертним висновком, загальна вартість будівництва двох станцій дозування складає 3,065 млн. грн. У 2015 році для будівництва станції дозування на КНС-4 з екологічного фонду Львівської міської ради виділено 1,9 млн. грн

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.