Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

espreso.tv

П'ятниця, 18 грудня 2015, 15:39

ЄС готовий запровадити безвізовий режим з Україною

Євросоюз

Сьогодні Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України: обговорення розпочнеться у січні 2016 року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 18 грудня, Європейська Комісія оприлюднила повний текст звіту щодо надання безвізового режиму для громадян України.

Як йдеться у звіті, на основі прийнятих зобов'язань, а також враховуючи результати моніторингу і звітності, які здійснювалися з моменту початку діалогу Україна-ЄС про лібералізацію візового режиму в жовтні 2008 року, Єврокомісія вважає, що Україна виконує всі критерії, встановлені Планом дій візової лібералізації.

Зокрема, Україна виконала такі блоки, як: безпека документів, у тому числі біометричних; інтегроване управління кордонами, управління міграцією та надання притулку; громадський порядок і безпека; зовнішні зв'язки та фундаментальні права.

За словами посла ЄС в Україні Яна Томбінського, країни ЄС позитивно ставляться до лібералізації візового режиму з Україною та почнуть обговорювати перехід України до безвізового режиму з січня 2016 року.

"Європейська комісія налаштована на початку 2016 року підготувати проект законодавчих змін до регламенту ЄС щодо перетину кордонів ЄС, щоб відкрити цю можливість для України. Коли ця дискусія перейде на рівень Ради ЄС, не можу сказати. Я чую від послів, що представляють європейські держави в Україні, коментарі про позитивне ставлення до лібералізації візового режиму", – заявив Ян Томбінський.

Зазначимо, раніше комісар європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан наголошував, що Україна може отримати право на безвізовий режим з ЄС 15 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.