Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Федик

Понеділок, 21 грудня 2015, 12:50

Федик вважає, що помічник прокурора Дрогобича вбив себе не через роботу

Роман Федик

Основна версія смерті помічника прокурора Дрогобицької прокуратури Павла Химчука – самогубство, хоча перевірять версію й про вбивство.

Сьогодні, 21 грудня відбувся брифінг прокурора Львівської області Романа Федика з приводу трагедії, пов’язаної із смертю працівника Дрогобицької місцевої прокуратури Павла Химчука, на якій Федик повідомив, що наразі слідчі перевіряють версію про самогубство.

Зазначимо, Павло Химчук загинув 18 грудня від втрати крові через 9 ножових поранень в живіт та 2 ран на шиї, які, за попередньою версією, сам завдав собі у власній квартирі.

Перед тим, як вчинити самогубство, він на своїй сторінці в Фейбуці опублікував заяву, у якій розповів про спроби його підставити та плани деяких прокукрорів стосовно його посади.

"Химчук працював 11 років у прокуратурі. У конкурсі посаду прокурора у Дрогобицькій місцевій прокуратурі, куди відбиралося 20 звичайних працівників, один керівник та троє заступників, зайняв 25 місце, проте проходив відбір, адже двоє із кандидатів йшли у декретну відпуску, відтак, їх замістили тими працівниками, які були нижче по рейтингу – серед них проходив і Павло Химчук", – зазначив Роман Федик.

За його словами, наказ про призначення Химчука прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури був підписаний 14 грудня, а 17 грудня Павло Химчук власноруч отримав наказ на працевлаштування.

Також Федик наголосив, що насамперед розглядається версія про самогубство, проте воно не пов'язане із професійною діяльністю, адже 16 грудня він говорив дружині, що планує звільнятися з посади.

"На Фейсбуці Химчук виклав про інформацію про порушення у прокуратурі, які довели його до самогубства, там він усе пов'язує із працевлаштуванням, проте ніхто на нього не тиснув, адже Химчук уже був офіційно працевлаштований, тому питання роботи не могло змусити його вдатися до неадекватних вчинків", –повідомив Федик.

За словами головного прокурора Львівщини, справа була передана у прокуратуру області, наразі опрацьовуються численні версії: і неприязні стосунки інших осіб, стосунки в сім'ї, поганий стан здоров'я.

"Він вживав важкий медичний препарат, який міг негативно вплинути на психіку, а співробітники вказують, що своєю поведінкою Хитмчук відрізнявся від інших працівників", – зауважив Роман Федик.

Федик зазначив, що наразі серед першочергових дій слідства – допит всіх осіб наближених осіб з ким він працював, вилучення всіх документів, в тому числі і медичних, призначення експертизи.

"Факт вбивства розглядається лише як одна із версій смерті", – додав Роман Федик.

Нагадаємо, Павло Химчук залишив передсмертну записку, яку він розмістив у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.