Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

unian.ua

Понеділок, 21 грудня 2015, 14:31

З січня Росія введе санкції проти України

пункт пропуску

З 1 січня 2016 року щодо України будуть застосовуватися ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом ЄАЕС.

Про це повідомляє УНІАН.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив, що підписав постанову про введення режиму найбільшого сприяння замість договору про зону вільної торгівлі з Україною, а також про застосування контрсанкцій відносно країни з 1 січня 2016 року.

"З 1 січня 2016 року щодо України будуть застосовуватися ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом ЄАЕС, тобто на Україну буде поширюватися режим найбільшого сприяння без будь-яких винятків", – зазначив Дмитро Медведєв. 

За його словами, з січня на Україну будуть поширені відповідні економічні заходи у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій Євросоюзу і США, а Київ і Брюссель виявилися не готові до підписання зобов'язуючих угод в частині асоціації України та ЄС з урахуванням інтересів Росії.

"Ми неодноразово говорили українській владі, що імплементація економічної частини угоди про асоціацію з ЄС зачіпає наші інтереси і створює ризик економічної безпеки для нашої країни. Було проведено кілька раундів переговорів, але результатів вони не дали. І Україна, і Євросоюз не готові до підписання юридично зобов'язуючої угоди, яка б враховувала інтереси Російської Федерації",  – наголосив Дмитро Медведєв. 

Наагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про припинення дії договору про зону вільної торгівлі з Україною з 1 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.