Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Вівторок, 22 грудня 2015, 15:55

У Львові стартує повторний тендер на будівництво житла для учасників АТО

учасники АТО

ЛКП «Рембуд» планує провести повторний тендер щодо будівництва житла для учасників АТО на вул. Під Голоском.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами керівника ЛКП «Рембуд» Віктора Писаренка, тендер оголосять 23 грудня, а за умови успішного його проведення, договір з генпідрядником буде укладено не пізніше 13 лютого 2016 року – тоді планують розпочати будівельні роботи.

Наразі місто виділило 3 земельні ділянки під будівництво багатоповерхівок для учасників АТО. Щодо 6-поверхового 53-квартирного житлового будинку на вул. Під Голоском – розроблено проект, який пройшов попередню експертизу. Проведено тендер щодо будівництва, який, однак, згідно з законодавством, зважаючи на те, що участь взяла лише 1 компанія, не відбувся.

Зазначимо, ЛКП «Рембуд», яке є замовником виконання робіт, висунуло такі пропозиції: будівництво будинку та внутрішніх мереж з вбудованими громадськими приміщеннями на вул. Під Голоском у Львові; будівництво мереж господарсько-питного водопроводу та побутової і дощової каналізації; будівництво мереж зовнішнього газопостачання; будівництво мереж зовнішнього електропостачання.

«Ми звернулися із запитом у Мінекономіки, де просили роз’яснити: чи можливо, щоб Рембуд виконував частину робіт, щоб прискорити будівництво. Відповідь була, що ми маємо діяти згідно із законом, тому вирішено провести ще раз тендерні закупівлі», – зазначив Віктор Писаренко.

За його словами, згідно із законодавством, вартість метра квадратного повинна становити 7460 грн, а це надзвичайно низька ціна. Відтак, немає гарантій, що за повторного тендеру буде більше охочих збудувати будинок для учасників АТО.

Як наголосила заступник начальника управління житлового господарства Львівської міськради Галина Мазур, станом на 22 грудня відбулося 3 конкурси – відкриття пропозицій з придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, та сімей військовослужбовців, що втратили функціональні можливості під час проведення АТО.

За результатами конкурсів 4 та 25 листопада і 7 грудня, департамент житлового господарства та інфраструктури готовий придбати 1 двокімнатну квартиру та 2 трикімнатні квартири для сімей учасників АТО, що втратили функціональні можливості, а також 5 однокімнатних, 5 двокімнатних та 1 трикімнатну квартири для сімей загиблих учасників АТО, про що укладено попередні договори купівлі-продажу.

Для цього з міського бюджету виділять 6,1 млн грн.

Нагадаємо, 13 листопада, в приміщенні ЛКП «Рембуд» відбулось розкриття конкурсних пропозицій. Предмет закупівлі розділили на 5 лотів, а збудувати багатоповерхівку для учасників АТО на вул. Під Голоском та інженерні мережі до неї зголосилось 3 підприємства.

Раніше директор ЛКП «Рембуд» Віктор Писаренко зазначав, що будівництво житла для учасників АТО розпочнеться у жовтні, а 6 листопада сім'ї учасників АТО мітингували перед будинком Андрія Садового.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.