Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Середа, 23 грудня 2015, 10:41

Дубляни створили робочу групу з вирішення проблем, пов’язаних з діяльністю Грибовицького сміттєзвалища

Грибовицьке сміттєзвалище

Депутати Дублянської міськради 22 грудня створили робочу групу з вирішення проблем охорони здоров’я, пов’язаних з діяльністю Грибовицького сміттєзвалища.

Про це Варіанти повідомив депутат Дублянської міськради Ігор Іванюк.

Робоча група повинна напрацювати і представити на затвердження міськради звернення до керівництва Львівської міськради та Жовківської райради про затвердження субвенції для міської лікарні Дублян, а саме на заходи, пов’язані із профілактикою та діагностуванням хвороб, які можуть бути спричинені негативними факторами діяльності Грибовицького сміттєзвалища.

Ігор Іванюк пояснив, що ініціатива виходить саме від Дублян, тому що в перспективі це місто стане центром об’єднаної спроможної громади, до якої будуть включені всі населені пункти, розташовані поблизу сміттєзвалища.

«Лише за останні дні в Дублянах померли від раку дві відомі особи. Громада збурена, адже відомо, що за даними департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, наш район має найбільші показники смертності від онкозахворювань», - розповів Ігор Іванюк. 

Нагадаємо, санітарні служби ще в 2006 році постановили закрити Грибовицьке сміттєзвалище. Однак воно експлуатується Львівським комунальним підприємством "Збиранка"до сьогодні. В якості компенсації Львів щороку виділяє кошти на вирішення соціальних проблем мешканців навколишніх сіл. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.