Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво пам'ятника Вербицькому

photo-lviv.in.ua

Четвер, 24 грудня 2015, 10:53

До кінця року у Львові відкриють пам'ятник Вербицькому

будівництво пам'ятника Вербицькому

Пам’ятник авторові гімну України Михайлові Вербицькому планують офіційно відкрити до кінця року, 27 грудня.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, у 200-річчя від дня народження о. Михайла Вербицького, 27 грудня, у Львові йому відкриють пам’ятник.

Відтак, пам’ятник встановлять на розі вулиць Бандери – Чупринки – Вербицького. Його висота – 2,9 м, а композиція складається з бронзової скульптури – постаті о. Михайла Вербицького та гранітної стели, на якій вирізьблені ноти мелодії.

Авторами пам’ятника є Володимир і Андрій Сухорські. 

Зазначимо, виготовлення та встановлення пам’ятника відбувається за доброчинні пожертви, а замовником на проектування, виготовлення та встановлення пам’ятника є Львівське суспільно-культурне товариство "Надсяння".

Ще у 2013 році було проведено Всеукраїнський відритий конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника, на який було подано 21 конкурсний проект.

Нагадаємо, 29 квітня на засіданні громадського комітету зі спорудження пам'ятника Михайлу Вербицькому у Львові, повідомлялося, що встановлення пам'ятника завершать у липні цього року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.