Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

photo.bigmir.net

Четвер, 12 липня 2012, 16:33

Аграрії Західної України очікують непоганий врожай зернових - Олег Баран

У Західній Україні, якщо не підведе, погода очікують один з найкращих результатів по врожайності та збору зернових. Такі прогнози зробив член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК,  депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів Олег Баран. Про це опвідомляє прес-служба депутата. 

 

У Львівській області вже триває збір ячменю. При чому саме завдяки сприятливій погоді він розпочався майже на два тижні раніше, ніж торік. «Це  дає можливість не лише збирати  врожай без запізнень, а й очікувати на гарний результат. Адже сьогодні врожайність на Львівщині по озимому ячменю становить  близько  40 центнерів з гектара. Що є дуже хорошим показником», - наголосив Олег Баран. За його словами, цього вдалося досягнути також завдяки  наполегливій праці фермерських господарств та селян.

«Великим плюсом є те, що люди із більшою ініціативністю починають переходити на нові технології. Адже розуміють,  що без  їх використання високих показників на ринку зерна – не досягнути», - наголосив депутат. Крім  того, важливу роль відіграла  підтримка Уряду щодо поліпшення ситуації у сільськогосподарській галузі. Перш за все мова йде про субвенційну підтримку. «Стимуляція збоку держави є вагомим аргументом для усіх фермерів та селян. Зокрема і тих, які  займаються зерновими. Змінюються не тільки технології, а й зростають  посівні площі, а відтак – збільшуються врожаї», - сказав Олег Баран.

Як наголосив депутат,на сьогодні  Західна Україна може розраховувати на гарний врожай зернових. Що дасть можливість не лише забезпечити власні потреби, а й розширити  експорт зерна.

«Зернові - це виробництво під відкритим небом, яке залежить від численних факторів.  На сьогоднішній день Бог милостивий до Західної України і погодні умови нас не підводили. Якщо так буде і далі, то можна сміливо сказати, що цей рік стане плодовитим для всіх фермерів Західної України, які займаються зерновими», - підсумував член депутатської комісії з питань  розвитку села та АПК Олег Баран.

Нагадаємо. На сьогодні в Україні уже зібрано  8 млн. тонн зерна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.