Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Вербицькому

loda.gov.ua

Понеділок, 28 грудня 2015, 10:40

У Львові відкрили пам'ятник Вербицькому

пам'ятник Вербицькому

Монумент авторові гімну України Вербицькому офіційно встановили на вул. Г. Чупринки.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, 27 грудня, у рік 200-річчя від дня народження автора гімну України о. Михайла Вербицького йому встановили пам’ятник на розі вулиць Бандери – Чупринки – Вербицького.

Зазначимо, що монумент збудували на доброчинні пожертви, проте на сьогодні збір коштів ще триває.

Авторами пам’ятника є Володимир і Андрій Сухорські, виготовленням та встановленням пам’ятника займалося Львівське суспільно-культурне товариство "Надсяння".

Композиція має висоту 2,9 м та складається з бронзової скульптури – постаті о. Михайла Вербицького та гранітної стели, на якій вирізьблені ноти мелодії.

Нагадаємо, як раніше зазначили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, пам'ятник офіційно відкриють 27 грудня.

Ще у 2013 році було проведено Всеукраїнський відритий конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника, на який було подано 21 конкурсний проект.

А 29 квітня цього року на засіданні громадського комітету зі спорудження пам'ятника Михайлу Вербицькому у Львові, повідомлялося, що встановлення пам'ятника завершать у липні цього року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.