Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

Понеділок, 28 грудня 2015, 11:44

На Львівщині стартують вибори у новій об'єднаній громаді

об'єднані громади

27 березня відбудуться вибори у Ходорівській об'єднаній громаді.

Про це йдеться у постанові Центральної виборчої комісії № 619 "Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів 27 березня 2016 року" від 25 грудня 2015 року.

Відтак, 27 березня наступного року у десяти об’єднаних територіальних громадах Львівської, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Харківської областей відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів.

Виборчий процес у цих громадах стартує з 6 лютого 2016 року.

На Львівщині обиратимуть нову владу у Ходорівській міській об'єднаній територіальній громаді.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року перші місцеві вибори пройшли у 159 об’єднаних територіальних громадах, серед них – у 15 об’єднаних громадах Львівщини. У березні тут відбудуться ще одні вибори – війтів.

З усіх новостворених громад області лише 3 є відносно багатими, які мають достатні власні надходження – це Новокалинівська міська (Самбірський район), Тростянецька сільська (Миколаївський район) та Бабинська сільська (Самбірський район).

Нещодавно уряд затвердив перспективний плану формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним в області мають бути утворені 88 нових громад.

Зазначимо, станом на 3 серпня до місцевих виборів у жовтні цього року виявили бажання об'єднатися 30 територіальних громад Львівської області: перелік громад.

У держбюджеті на 2016 рік закладено 5,7 млрд гривень на децентралізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.