Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

goloskarpat.info

Понеділок, 28 грудня 2015, 13:10

Нацбанк ліквідував Юніон стандард банк

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Юніон стандард банк".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 25 грудня Нацбанк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Юніон стандард банк".

Банк було визнано проблемним у вересні цього року через збільшення ризиків інформаційної безпеки.

У Нацбанку зазначили, що в кінці вересня ПАТ "Юніон стандард банк" почав проводити в значних обсягах операції з готівкою, ця діяльність могла призвести до погіршення фінансового стану банку, що у свою чергу поставило під загрозу безпеку коштів, довірених банку вкладниками та іншими кредиторами.

Проте, всупереч забороні Нацбанку, "Юніон стандард банк" почав укладати договори комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, що могло збільшити навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Зазначимо, Нацбанк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, у разі невиконання його рішень проблемним банком.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Інтеграл-банк"АКБ "Капітал"ПАТ "Унікомбанк"ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк", ПАТ "Унікомбанк" та АТ "Банк "Національні інвестиції" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.