Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

телебачення

rbc.ua

Понеділок, 28 грудня 2015, 14:49

Українцям дозволили дивитися радянські фільми

телебачення

Держкіно дозволило транслювати на українському телебаченні більшість радянських фільмів.

Про це повідомляє Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Сьогодні, 28 грудня, відбулася спільна нарада представників Нацради, Міністерства культури, Держкіно, на якій розглядали питання показу фільмів радянської епохи на телебаченні, згідно із вимогами закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України».

Відтак, було вирішено, що Національна рада братиме до уваги наявність державного посвідчення на право демонстрування фільмів, а дозволи на право демонстрування фільмів надаватиме Держкіно, керуючись рішеннями своєї експертної комісії, яка  аналізує фільми і серіали щодо їх законності.

У випадку, коли відповідних посвідчень у фільмів чи серіалів не буде, то кіно заборонятимуть транслювати на українському телебаченні.

«Стосовно осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, регулятор керуватиметься тільки офіційно отриманими від Міністерства культури України документами», – йдеться у повідомленні Нацради.

Зазначимо, прокатні посвідчення більшості радянських фільмів Держкіно не відкликало.

Нагадаємо, в Україні заборонили російське кіно. Державне агентство України з питань кіно оприлюднило список заборонених в Україні російських фільмів та серіалів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.