Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Білорусія

economics.unian.ua

Понеділок, 28 грудня 2015, 18:08

Білорусія збереже зону вільної торгівлі з Україною

Білорусія

Білорусія та Україна домовилися про продовження дії зони вільної торгівлі між країнами.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник Наталія Микольська за результатами засідання профільної білорусько-української робочої групи, Білорусія не буде виходити із зони вільної торгівлі з Україною.

"На зустрічах обговорили всі наболілі торгові питання. Основне – Республіка Білорусь не буде виходити з ЗВТ з Україною", – наголосила Наталія Микольська.

Зазначимо, українська делегація 28 грудня вирушила до Білорусі для врегулювання торговельних проблем, що виникають у зв'язку з набуттям чинності зони вільної торгівлі з Євросоюзом 1 січня 2016 року. Також раніше Наталія Микольська повідомила, що Казахстан не буде виходити із зони вільної торгівлі з Україною, яка існує в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Нагадаємо, 16 грудня 2015 року президент Росії Володимир Путін підписав указ про припинення дії договору про зону вільної торгівлі щодо України з 1 січня 2016 року. Державна дума Російської Федерації призупинила дію договору про вільну торгівлю з Україною 22 грудня, пізніше, 25 грудня Росія схвалила закон про припинення договору про зони вільної торгівлі з Україною.

24 грудня Верховна Рада надала уряду право вводити відповідні торговельні санкції щодо Російської Федерації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.