Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Четвер, 12 липня 2012, 17:35

Спроба Садового винести на розгляд депутатів Програму модернізації каналізаційної системи ледь не привела до закриття "Ензиму"

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий запропонував включити у порядок денний сесії Львівської міськради першим питання затвердження Програми модернізації каналізаційної системи міста Львова на 2012-2015 роки. Ця пропозиція викликала жваве обговорення, у ході якого Садовий запропонував закрити у Львові завод "Ензим", депутати від ВО "Свобода" вимагали від "Львівводоканалу" кардинальних дій стосовно цього підприємства, а представник останнього виявився найбільш радикальним, бо в своїх діях керується законом.  

Андрій Садовий вважає, що саме завод "Ензим" в разі потреби, доведеться закрити, адже саме він спричинює появу смороду у Львові.  

«На сьогоднішній день кожного місяця виставляються претензії на приблизно 1.5 млн. грн. Справа зараз в судах. Якщо підприємство не наведе лад зі своїми очисними спорудами, то це підприємство буде закрито. Громада Львова терпіти сморід не має більше сили, але дії щодо закриття ми можемо вчинити згідно чинного законодавства», - зазначив він. 

Голова фракції ВО "Свобода"  Руслан Кошулинський натомість у своєму виступі поставив вимогу перед ЛКП "Львівводоканал" позбавити "Ензим" води і каналізації, тим самим покласти край роботі підпприємства.

Звертаючись до в.о.директора ЛМКП «Львівводоканалу» Степана Пакіжа, Кошулинський сказав: « Ви маєте право не давати воду «Ензиму». Чому ви не розриваєте з ним угоду? Ми вже не можемо дихати тим смородом! Нам залишилося до наступної сесії 2 тижні, тому зробіть за цей час щось. Не дай, Боже, буде сморід».

Степан Пакіж, у свою чергу пояснив меру і депутатам, що діяв і діє виключно у правовому полі:

«Ензим» за воду, яку він отримує від «Львіводоканалу», розраховується. Які є підстави відключити воду? За воду, яку він отримав, за фіксовані куби підписаний акт, і на основі цього акту була заплачена вода. На сьогоднішній день «Ензим» заплатив 194 тис. грн., за воду, яку він взяв в минулому місяці. Які в мене є підстави відключити йому воду?»

Степан Пакіж додав, що: «Питанням «Ензиму» я займаюся всього півроку. За цей час ми вибудували всю послідовність юридичних взаємовідносин з підприємством Ензим. Коли я прийшов працювати на Львівводоканал, з підприємством було тимчасово розірвано договір на скид, а вони скидали і за це не платили. За цей час ми набрали більше 100 протоколів, в яких засвідчено порушення. Ці всі протоколи скеровані і в підприємство, і всім державним органам. До санстанції і до екології ми скерували інформацію, що такі порушення зафіксовані. На основі цих порушень виставлено вже 4 претензіїї на загальну суму близько 6 млн. грн. Ми йдемо крок за кроком, юридично. Ми подали їх в суд. Уже слухається справа. «Львівводоканал» може нести тяжкі фінансові втрати, якщо не витримати всі юридичні форми».

Він додав, що справа «Ензиму» зараз перебуває у Господарському суді Львівської області. 10 липня відбулося перше слухання, воно перенесено на 20 липня.

Сьогодні депутати від ВО "Свобода" вдягнули медичні маски, щоб показати, що реально сморід стоїть у Ратуші.  

Нагадаємо, Виконком Львівської міськради 8 червня затвердив Програму модернізації каналізаційної системи міста Львова на 2012-2015 роки

Голова Львівської ОДА М.Костюк нещодавно заявив, що не допустить закриття "Ензиму".

Прокуратура Лвьівської області вважає, що основною причиною смороду у Львові є застаріла система каналізації або взагалі її відсутність.  

На сьогодні у Львові неканалізованими залишаються 9 районів, які включають 114 вулиць. Це - 3183 будинки, у яких проживає 13 864 мешканців. Із 69,2 км колекторів 20,8 км (5,2%), переважно в центральній частині міста, фізично зношені і потребують реконструкції або заміни. Каналізаційна система Львова – загальносплавна і через відсутність гідравлічних затворів на дощовій каналізації сморід крізь дощоприймачі піднімається у повітря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.