Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

112.ua

Вівторок, 29 грудня 2015, 12:50

Нацбанк прогнозує інфляцію у 44%

Нацбанк

За підсумками року інфляція становитиме 44%, а обсяг золотовалютних резервів зріс на 77%.

Про це повідомляє УНІАН.

Як зазначила сьогодні, 29 грудня, під час підсумкової прес-конференції голова Національного банку України Валерія Гонтарева, за підсумками 2015 року інфляція буде на рівні 44%, золотовалютні резерви України зросли до 13,3 млрд дол.

«Інфляція на кінець року становитиме близько 44%», – наголосила Валерія Гонтарева.

Зазначимо, споживчі ціни в Україні в листопаді 2015 року, порівняно з жовтнем, виросли 2%. З листопада цього року до листопада 2014 року інфляція прискорилася до 46,6% з 46,4%. З початку року, за січень-листопад, споживчі ціни в Україні зросли на 42,3%.

Щодо обсягу золотовалютних резервів України, за словами Гонтаревої, з початку року збільшився на 77% – до 13,3 млрд дол. Нещодавно Нацбанк купив на міжбанківському валютному ринку для поповнення резервів 1,6 млрд дол.

Проте Нацбанк розраховував до кінця року отримати третій та четвертий транш кредиту Міжнародного валютного фонду, який дозволив би збільшити міжнародні резерви країни до 18 млрд дол.

Нагадаємо, 11 березня МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 млрд дол терміном на 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол – 4 серпня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.