Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

українська армія

Вівторок, 29 грудня 2015, 14:44

Цьогоріч на армію Україна витратила п'ять мільярдів

українська армія

Міноборони уклало більше 100 контрактів і угод з держпідприємствами у понад 5 млрд грн на озброєння української армії.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявила речниця Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, на озброєння української армії в 2015 році було витрачено 5 млрд грн.

За її словами, саме таку суму відомство витратило на оборону кордонів, за ці кошти були придбані не лише зброя чи боєприпаси до неї, але й військову техніку.

"Цьогоріч міністерство оборони уклало більше 100 контрактів і угод з держпідприємствами на суму понад 5 млрд грн. Це дало змогу закупити для ЗС України 3756 одиниць озброєння та військової техніки і ще майже 402,5 тисяч ракет та боєприпасів. Серед яких бронетранспортери, 30 протитанкових ракетних комплексів, 610 одиниць автомобільної техніки, КрАЗи різних модифікацій та бронетранспортери різного призначення", – наголосила Оксана Гаврилюк.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройних сил україни Віктор Муженко пообіцяв підвищення зарплат військовим з 1 січня 2016 року, а Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО щодо оборонного бюджету країни на 2016 рік. Згідно з ним уряду пропонується збільшити видатки у бюджеті-2016 на оборону в обсязі 5% від валового внутрішнього продукту, а фінансування потреб передбачити в обсязі не менше 100 млрд грн із державного бюджету.

Міністерство оборони готується до старту роботи в Україні 5 трастових фондів НАТО на загальну суму 5,4 млн євро через які здійснюватиметься допомога країн НАТО українським Збройним силам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.