Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

інвестиції у ЛЬвівщину

Вівторок, 29 грудня 2015, 18:26

Львівщиною найбільше зацікавилися німецькі інвестори

інвестиції у ЛЬвівщину

З початку року інвестиції в економіку області здійснили компанії з 25 країн світу.

Як йдеться у підсутковому звіті за 2015 рік голови Львівської ОДА Олега Синютка, оприлюдненому сьогодні, 29 грудня, на сайті Львівської ОДА, цього року на Львівшині вкладення в економіку здійснили інвестори з 25 країн світу. 

Станом на 1 жовтня 2015 року обсяг прямих іноземних інвестицій склав 1272,3 млн. дол, а у розрахунку на одного мешканця області припало 504,9 дол. прямих іноземних інвестицій.

Відтак, найбільші обсяги прямих іноземних інвестицій внесли такі компанії: Leoni, Klingspor, "Датський текстиль "Компанії "ПВН Холдінг А/С", "Ідея Банк", "Євробуд Вест Трейд", "Кінг Кросс Україна", "Львівська ізоляторна компанія", "Сокальська панчішна фабрика" та "Галіція Грінері".

Найбільше іноземних інвестицій було залучено з Німеччини – 3,5 млн. дол, Нідерландів – 3,4 млн. дол, Польщі – 2,3 млн. дол, Кіпру – 1,6 млн. дол та Канади – 1,5 млн. дол.

Також протягом року стартував інвестиційний проект щодо будівництва підприємства японської компанії "Фуджікура" з виробництва електричного устаткування для автотранспортних засобів, що дозволить залучити до 20 млн. євро іноземних інвестицій та створити 3 тис. нових робочих місць.

Окрім цього у планах – відкриття у 2017 році заводу у Бродах від концерну Nexans, ця компанія інвестує у будівництво понад 120 млн. грн. Передбачається, що на підприємстві працюватиме 2 тисячі людей. Середня зарплата працівників заводу становитиме 5-6 тис. грн.

ТзОВ "Електроконтакт Україна" також оголосило намір розширити потужності у Перемишлянському районі, а компанії "Хюндай Корпорейшн" та компанія Bombardier заявили про пошук співпраці з підприємствами Львівської області.

Нагадаємо, згідно із даними департаменту економічного розвитку торгівлі та промисловості Львівської ОДА щодо оцінки рейтингових позицій районів та міст Львівської області, обсяг капітальних інвестицій на одиницю населення найвищий у Радехівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.