Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівводоканал

Середа, 30 грудня 2015, 12:50

Львів отримає від ЄБРР кредит на реконструкцію очисних споруджень

Львівводоканал

Депутати Львівської міськради вирішили взяти 15 млн грн кредиту на реконструкцію очисних споруджень та будівництво станції переробки мулу.

Сьогодні, 30 грудня, на сесії Львівської міськради депутати підтримали отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для реконструкції очисних споруджень та будівництва станції переробки мулу.

За це рішення проголосували 46 львівських обранців.

Відтак, для реконструкції очисних споруджень та будівництва станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод та виробництва біогазу для когенерації тепла та електроенергії у наступному році ЛМКП "Львівводоканал" отримає кредит від ЄБРР у 15 млн євро.

Зазначимо, термін кредиту – 13 років з пільговим періодом 3 роки, а погашення кредиту здійснюватиметься двадцятьма рівними платежами кожні шість місяців після завершення періоду дії зобов’язань щодо надання коштів.

Наразі "Львівводоканал" має укласти з ЄБРР договір на отримання гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля у розмірі до 7,5 млн євро на інвестицію за проектом реконструкції очисних споруджень та будівництва станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод та виробництва біогазу для когенерації у Львові.

Зазначимо, депутат від ВО "Свободи" Андріян Гутник зазначив, що у 2014 році місто отримало 51 млн грн з держбюджету на реконструкцію стоків у Рудному на вул. Пластовій, однак кошти так і не були реалізовані. Як зазначила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич, ніхто із підприємств міста не зголосився взяти участь у тендері.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.