Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

opera.lviv.ua

Четвер, 12 липня 2012, 18:46

Помер диригент Львівської опери Володимир Гарбарук

Сьогодні близько 17:30 помер дирегент Львівського академічного театр опери та балету ім. С. Крушельницької Вородимир Гарбарук. 

Диригент помер перед входом у театр. 

У ВЗГ ГУ МВС у Львівській області розповіли. що "чоловіку стало погано, приїхала «швидка» - і він помер". 

Директор театру Тадей Едер повідомив, що Володимир Гарбарук хворів. Нещодавно повернувся з лікарні, в нього були проблеми з сердцем. "Продовжував працювати, не хотів іти на пенсію, не хотів іти на інвалідність. Одержимий був музикою, театром. Ішов зараз на роботу і не дійшов до театру один метр", - розповів Едер.

Володимир Гарбарук, диригент.

У театрі – з 1989 року. Брав участь у фестивалях ім. С. Крушельницької (м. Львів), ім. Я. Кєпури (Польща), „Галіція" (Польща). Викладає диригування у Львівській музичній академії ім. М. Лисенка. Є музичним керівником народного хору „Відродження". Здійснив запис на українському телебаченні опери М. Лисенка „Різдвяна ніч". Здійснив постановки оперети „Летюча миша" Й. Штрауса, балетів „Коппелія" Л. Деліба, „Створення світу" А. Петрова, „Есмеральда" Ц. Пуньї, дитячої опери „Золотий Пінгвін" А. Сіренко, світова прем'єра якої відбулася в театрі Конвент-Гарден (Лондон) у рамках Днів культури України у Великобританії.

Джерело: Захід.нет

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.