Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

gazeta.lviv.u

П'ятниця, 13 липня 2012, 07:56

У Львові вул. Глухий Кут перейменували на вул. Симиренків

Вулицю Глухий Кут у Львові перейменували на вул Симиренків. Відповідну ухвалу 12 липня прийняли депутати Львівської міськради. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради. 

Протягом місяця Личаківська районна адміністрація має виготовити та встановити таблиці з новою назвою вулиці.

Симиренки – рід промисловців-цукроварів, конструкторів та власників машинобудівних заводів, ініціаторів пароплавства на Дніпрі, вчених і практиків садівництва, меценатів української культури. Перші достовірні відомості відносяться до Степана Симиренка, який понад 20 років козакував на Січі, а згодом чумакував.  Його сина Федора записали у кріпаки. У спілці зі своїм тестем Яхненком Федір орендував, а згодом побудував млини над річкою Вільшанкою біля рідного Платонового Хутору і став одним з перших українських цукрозаводчиків. Викупив себе і двох найкмітливіших синів із кріпацтва та відіслав їх вчитися до Політехніки в Парижі.  Сини Федора Платон і Василь були відомими технологами, промисловцями та меценатами української культури. Платон захоплювався садівництвом. Син Платона Левко і син Левка Володимир були визначними помологами, засновниками раціонального садівництва не лише в Україні, а й в усій Російській імперії. Син Володимира Олекса – соціолог у США.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.