Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Євросоюз

espreso.tv

П'ятниця, 8 січня 2016, 12:21

У ЄС безробіття становить 10%

Євросоюз

Рівень безробіття в Європі впав до показників 2011 року і становить 10,5%.

Про це повідомляє РБУ-Україна.

За даними Євростату, середній рівень безробіття в 19 країнах Єврозони до листопада 2015 року впав до найнижчого рівня за останні чотири роки – позначки в 10,5%.

До листопада минулого року рівень безробіття в Єврозоні становив 10,5%, що на 0,1% менше, ніж у жовтні 2015 року.

Всього в 19 країнах ЄС, де використовують євро, близько 16,9 мільйона осіб є безробітними. Останній пік безробіття в ЄС припав на вересень 2013 року, коли середній рівень безробіття досяг 12,2%. Наразі цей показник поступово скорочується.

Проте, за прогнозами економістів, економічне зростання в Європейському Союзі занадто слабке, щоб відчутно структурно вплинути на більшу частину безробітних в Греції, Іспанії та Португалії, а також у таких економічно потужних країнах, як Італія і Франція.

Важливим є і той факт, що рівень безробіття в Єврозоні значно відрізняється від країни до країни. Найвищий показник у вересні 2015 був у Греції – 24,9%, найнижчий – у Німеччині (4,5%).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.