Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська митниця

Понеділок, 11 січня 2016, 11:15

З січня діє звільнення від ввізного мита у рамках торгівлі з ЄС

Львівська митниця

Львівською митницею ДФС видано понад 500 преференційних сертифікатів про походження товарів форми EUR.1.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.

Відтак, з набранням чинності угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, а саме з 1 січня 2016 року, Львівською митницею ДФС видано понад 500 преференційних сертифікатів про походження товарів форми EUR.1 під час експорту до країн Євросоюзу.

Також надано статус схваленого експортера трьом підприємствам Львівщини, які здійснюють регулярні поставки товарів до ЄС. У митниці створено відповідну матеріально-технічну базу для адміністрування походження товарів, контролю за тарифними квотами та спецзаходами, які визначені положеннями угоди про асоціацію, а при імпорті в рамках преференційної торгівлі з ЄС митницею оформлено 40 митних декларацій із наданням відповідних звільнень від сплати ввізного мита.

Зазначимо, для знижених ставок ввізного мита на імпортні товари необхідно подати якісно оформлені оригінали сертифікатів EUR.1 або декларації-інвойси, засвідчених відбитками печаток уповноважених органів.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України: обговорення розпочнеться у січні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.