Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Каталонія

rbc.ua

Понеділок, 11 січня 2016, 13:18

У Каталонії помінявся прем'єр-міністр

Каталонія

Парламент Каталонії обрав нового керівника уряду, який продовжить наполягати на відокремленні від Іспанії.

Про це повідомляє Еuronews.

Відтак, за колишнього журналіста та чинного мера міста Жирона Карлеса Пуйчдемонта проголосували 70 депутатів. Його кандидатуру запропонував вже колишній президент уряду Артур Мас, якому не вдалося поновитися в кріслі через спротив радикально лівих партнерів по коаліції.

Новий очільник уряду вже заявив, що продовжуватиме роботу на відокремлення автономного регіону від Іспанії. Центральний уряд в Мадриді продовжує наголошувати, що такий варіант суперечить конституції королівства.

"Я нікому не дозволю захопити владу всупереч законів та демократії. Я захищатиму ці цінності на території всієї Іспанії. Я захищатиму іспанську суверенність від імені всього народу", – запевнив прем‘єр-міністр Іспанії Маріано Рахой.

Зазначимо, згідно з планом уряду Каталонії, в якій живе 7,5 мільйонів людей, вже через 18 місяців у регіону буде окрема конституція та власні інституції, необхідні для незалежного функціонування, приміром, армія, центральний банк та система законів.

Нагадаємо, 9 листопада 2015 року парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність, проте Конституційний суд Іспанії її анулював.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.