Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Атрибутика акції протесту

Понеділок, 11 січня 2016, 13:14

Бійці батальйону "Торнадо" протестують проти судилищ

Атрибутика акції протесту

У Львові бійці спецпдрозділу МВС "Торнадо" вимагали відкритих судових засідань проти командира та бійців батальйону, яким інкримінують низку тяжких та особливо тяжких злочинів.

Сьогодні біля пам'ятника В'ячеславу Чорноволу бійці спецпідрозділу "Торнадо" провели збір підписів та передали крівництву ЛОДА вимогу відкритого та прозорого суду на бійцями. Торнадівці перебувають в Лук'янівському СІЗО та проходять у кримінальних справах як підсудні з обвинуваченнями у вбивставах мирних мешканців, розбещенні неповнолітніх, катуванні та незаконному ув'язненні людей у Луганській області.

Боєць батальйону Олександр "Фарт" Кураков повідомив, що серед семи підсудних є троє бійців зі Львова й Львівщини. Сьогодні об 11:30 в Облонському районному суді Києва проходить закрите засідання по справі торнадівців. В соцмережах повідомляють, що активісти намагають потрапити на судове засідання.

"Наш адвокат переглядаючи матеріали справи не виявив жодного доказу який би підтвердив вчинення бійцями злочину. Підсудним не хочуть змінювати запобіжні заходи. Нашого комбата Руслана Онищенка утримували в одиночнй камері СІЗО СБУ з травня. Нещодавно його перевели в загальну камеру Лук'янівського СІЗО." – розповів Олександр Кураков.

Олександр Кураков пояснив, що за час перебування батальйону в зоні АТО, особовим складом було зафіксовано ввезення з України на територію підконтрольну терористам в Луганській області харчі, медикаменти, одяг, дерев'яні колоди нібито для цивільного населення в дуже великих кілкостях. Спершу завозили вантажівками. Згодом, коли хтось підірвав один з мостів, почали ввозити залізницею. Торнадівці це фіксували на відео, зупиняли потяги, збирали документи в екіпажів потягів. Зібрану інформацію було оприлюднено в засобах масової інформації. Після цього їхнього комбата Руслана Онищенка невідомі люди вивезли з дніпропетровської лікарні ім. Мечникова в невідомому напрямку. Подібно вчинили з бійцями батальйону. Згодом військові прокурори оголосили їм обвинувачення.

"На одному з попередніх судових засідань нашому адвокату стало відомо, що свідчення проти бійців дають нібито свідки та потерпілі, в яких постійне місце проживання є в Росії. Нам незрозуміло як судді та прокурори можуть брати до уваги свідчення осіб, які представляють країну-агресора. Це несправедливо. Прокурори спершу хотіли проводити скайп-конференцію з потерпілими, але наші адвокати добились щоб їх в примусовому порядку доправили в зал суду. Якщо свідків та потерпілих не буде в залі суду, їхні попередні свідчення не братимуть до уваги.
Всі судові засідання проводять в закритому режимі. Прокурори це пояснюють тим, що відкриті засідання нібито принижуватимуть честь та гідність потерпілих. Наші побратими оголосили з початку року голодування й відмову прибувати в суд. Зараз під будівлею суду в Києві також відбувається акція протесту." – пояснив Олександр Кураков

На акцію прийшла мати одного з бійців батальйону "Торнадо" зі Львова. Торнадівці зібрали підписи в підтримку відкритого судового процесу, та передали їх через Андрія Корната керівництву Львівської облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.