Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

страйк шахтарів

Варта 1

Вівторок, 12 січня 2016, 17:01

Львівським гірникам обіцяли виплатити зарплату за десять днів

страйк шахтарів

До 20 січня шахтарям "Львіввугілля" виплатять заборговану заробітну плату.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський сьогодні, 12 січня, спілкуючись з гірниками, які перекрили рух на трасі Львів-Рава-Руська у селі Смереків, до 20 січня шахтарі Львівщини отримають заборговану заробітну плату.

За його словами, 5 січня, ДП "Вугілля України" скерувало на рахунки ДП "Львіввугілля" 21 млн грн за паливо для теплових електростанцій як авансові платежі. Кошти практично повністю скерували на виплату заробітної плати за листопад. Зокрема, на погашення боргів перераховано 20 млн грн.

"Наголошую, що заборгованість є лише за листопад. Фактично гірникам не виплатили гроші за половину місяця. На сьогодні це 58 млн грн. Зі слів міністра палива і енергетики України, зарплату за 2015 рік виплатять до 20 січня", – заявив Ростислав Замлинський.

Також він повідомив, що на засіданні Кабінету Міністрів України розглядатиметься державна програма, яка передбачає погашення заборгованості заробітної плати працівникам вугільної промисловості всієї України, що утворилася станом на 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, сьогодні понад 300 шахтарів "Львіввугілля" перекрили трасу Львів-Рава-Руська, до них виїхав голова постійної комісії Львівської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу Михайло Сидорович.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.