Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

katalog.vologol.com

Середа, 13 січня 2016, 13:41

Ціни на паливо на АЗС можуть подешевшати

АЗС

Арсеній Яценюк вирішив зменшити ціни на паливо на українських АЗС через здешевлення нафти.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості України провести зустріч із Антимонопольним комітетом України та операторами ринку щодо зменшення вартості пального у зв’язку з падінням цін на нафту.

«Ціна на нафту вже зараз на рівні 30 доларів, а заправки поки що стоять на тих самих цінових параметрах, що й місяць тому», – наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, йдеться виключно про економічні передумови зменшення вартості нафтопродуктів на АЗС.

Яценюк також наголосив на необхідності виконання Антимонопольним комітетом доручення щодо напрацювання  разом із операторами ринку формули ціноутворення на нафтопродукти в залежності від того, яка ціна на нафту на світових ринках.

«Чим нижча ціна нафти на світовому ринку, тим нижча ціна буде на автозаправній станції, і навпаки. Це повинна бути публічна, прозора формула і публічний підхід. Поки що Антимонопольний комітет України вже протягом трьох місяців не спромігся це зробити. Я сподіваюся, що вони знайдуть механізми»,  підкреслив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, ще у серпні Арсеній Яценюк доручив перевірити вартість пального на українських АЗС у зв'язку з падінням цін на нафту, проте ціни на паливо так і не змінилися.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.