Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

vkurse.ua

Середа, 13 січня 2016, 16:28

На Львівщині значно подорожчали продукти

продукти харчування

У Львівській області у грудні минулого року, порівняно з листопадом 2015 року, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Відтак, найбільше (на 12,2%) подорожчали яйця.

На 9,7–4,3% зросли ціни на крупи гречані та манні, молоко, масло вершкове, спреди, шоколад, цукор; на 4,2%– 1,7% – макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, рибу свіжу, охолоджену та заморожену, сметану, кисломолочну продукцію, хліб, овочі, олію оливкову та соняшникову.

Водночас на 3,7–1,1% подешевшали фрукти, м’ясо птиці, свинина, рис.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 1,4%, що пов’язано із здешевінням тютюнових виробів на 3,5%. У той же час на 1,1% зросли ціни на алкогольні напої.

Одяг і взуття стали дешевшими на 2,2%, зокрема: взуття – на 4,4%, одяг – на 0,8%.

Зниження цін у житлово-комунальній сфері на 0,1% відбулося за рахунок подешевшання твердого палива на 4%. Тарифи на комунальні послуги не змінилися.

 

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,9%, при цьому діагностичні послуги подорожчали на 2%, стоматологічні послуги та фармацевтична продукція – на 1,1%. Разом з тим, на 2,1% стали дешевшими тонометри та лінзи коригувальні.

Зниження цін у сфері транспорту у цілому на 0,1% пов’язано головним чином із зниженням вартості перельоту у літаках на 15,6%. Крім того, на 5,3% подешевшав газ скраплений для автомобілів, на 0,7% – дизельне пальне.

Водночас, на 1,5% зросла вартість проїзду міжміським поїздом.

Нагадаємо, у листопаді, порівняно з жовтнем 2015 року, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 1,9%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.