Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бюджет Львова на 2016 рік

Середа, 13 січня 2016, 16:55

До бюджету Львова на 2016 рік внесли зміни

бюджет Львова на 2016 рік

Виконавчий комітет скоригував міський бюджет на 2016 рік: виділив кошти на пільговий проїзд.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 13 січня, на виконкомі Львівської міськради основні коригування були пов’язані зі збільшенням суми доходів загального фонду бюджету, завдяки збільшенню ПДФО, а також єдиного та акцизного податків.

Екологічний податок, натомість, переходить із загального фонду у спеціальний, у розмірі 2,55 млн грн. Окрім цього, 220 млн грн вільного залишку переміщують в доходи загального фонду, аби мати можливість в подальшому збільшити бюджет розвитку.

Щодо видатків, то тут, як зазначив керівник департаменту фінансової політики Олег Іщук, є певні дискусійні питання, пов’язані із транспортною сферою.

Наразі в держбюджеті не передбачено компенсацій за пільговий проїзд, тож, щоб врегулювати ситуацію, на ці потреби передбачається 43 млн грн у міському бюджеті.

Зважаючи на те, що держава передала місту на фінансування заклади профтехосвіти, на обслуговування 20 ПТУ та 2 позашкільних навчальних закладів у міському бюджеті виділять 222,9 млн грн.

Також до бюджету надійшла низка субвенцій від держави. Відтак, 1,265 млрд грн скерують на програми соціального захисту, а 14,5 млн грн – в освітню сферу. Натомість, медичну субвенцію зменшать на 11,4 млн грн.

Надлишок доходів рішенням скеровують у бюджет розвитку, який, таким чином, складатиме 1,461 млрд. грн. Є також нерозподілений залишок, у сумі 888,8 млн грн, з якого близько 200 млн грн запланували витратити на придбання транспорту.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради у грудні прийняли бюджет Львова на 2016 рік: збільшили видатки на соцзахист та оздоровлення дітей учасників АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.