Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

типографія

lv.npu.gov.ua

Середа, 13 січня 2016, 17:54

У Львові викрили підпільну типографію

типографія

Львівські правоохоронці виявили міні-завод із друку контрафактної паперової тари.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, на території однієї з лікарень львів'янин організував «міні-завод» з виробництва паперових ящиків, на які наносились товарні знаки відомих виробників продуктів харчування та промислових товарів.

Як зазначили у поліції, під час проведення перевірки правоохоронці встановили особу організатора та місце знаходження друкарні. Типографія розміщувалась на території однієї з лікарень, а її діяльність організував директор одного з товариств міста. Підприємець винайняв промислові приміщення та налагодив виробництво фальсифікованої тари. Друкували контрафакт на спеціальному промисловому обладнанні.

А виготовлену продукцію реалізовували особам, які в подальшому пакували в неї фальсифіковану горілку, каву, пральний порошок, цемент тощо.

Зазначимо, упакована «липова» продукція реалізовувалась у торгівельній мережі області.

Поліцейські затримали організатора «міні-заводу» під час продажу чергової партії готової продукції. Львів'янин продав чотири тисячі паперових ящиків для горілки, за які отримав 20 тисяч гривень.

Також правоохоронці виявили та вилучили станок для нанесення офсетним способом поліграфії, шість станків для нарізання картонного паперу, два поліуретанові кліше з логотипами відомих виробників кави, п’ять тонн непорізаної сировини та іншу паперову тару із нанесеними на них логотипами прального порошку, цементу.

Також на місці виготовлення поліграфії затримано двох робітників, причетних до незаконного виробництва та реалізації контрафактної тари.

Наразі поліцейські встановлюють осіб, причетних до організації діяльності незаконної типографії, збуту контрафактної продукції, а також джерел постачання сировини та мережу її збуту.

За незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару передбачене покарання у вигляді штрафу від 170 до 255 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.