Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львіввугілля

sokalinfo.com

Четвер, 14 січня 2016, 15:29

Львівське вугілля нікому не потрібне

Львіввугілля

Приватна компанія "ДТЕК" відмовилася купувати вугілля, видобуте на львівських шахтах. 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З 14 січня Бурштинська ТЕС, яка входить до складу ПАТ "ДТЕК Західенерго", офіційно припиняє співпрацю із ДП "Львіввугілля".

"ДП "Вугілля України" повідомило, що відзавтра Бурштинська ТЕС не прийматиме львівське вугілля. Найгірше у цій ситуації те, що про це рішення компанія "ДТЕК Західенерго" інформувала лише сьогодні", – зазначив в. о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Андрій Дяченко. 

За його словами, внаслідок такого рішення ДП "Львіввугілля" може зазнати суттєвих збитків. Зокрема, через невідвантаження "чорного палива" підприємство втрачатиме за добу близько 2,5 млн грн.

Станом на сьогодні "Вугілля України" вже шукає ринки збуту для вугілля, видобутого на львівських шахтах. Зокрема, серед можливих партнерів розглядають Калуську, Черкаську та Вуглегірську ТЕС, які знаходяться у місті Світлодарськ Донецької області.

Нагадаємо, вчора шахтарі "Львіввугілля" вдруге за два дні перекрили трасу Львів – Жовква – Рава-Руська з вимогою виплатити заборгованість із заробітної плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.