Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

навчальні заклади

Четвер, 14 січня 2016, 16:44

Львівські школярі харчуватимуться безкоштовно

навчальні заклади

Учні 1-4 класів харчуватимуться у шкільних їдальнях міста безкоштовно.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 14 січня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму безоплатного харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів на 2016 рік.

Зазначимо, наразі у 1-4-их класах навчальних закладів Львова навчається 27 357 дітей. Вартість харчування на одну дитину становить 9,4 грн. Безоплатне харчування учнів 1-4 класів буде здійснюватися за рахунок видатків фонду міського бюджету Львова, передбачених на 2016 рік.

Вартість безоплатного одноразового харчування для дітей 1-4-их класів становить 36 001 368,00 грн.

«У зв’язку із внесенням змін до ЗУ «Про охорону дитинства», з 1 січня 2016 року право отримувати безоплатне харчування мають діти певних категорій. Діти-сироти, діти позбавлені батьківської опіки, а також діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, та учнів 1-4 класів із малозабезпечених сімей. Тому ми запропонували програму безоплатного харчування для учнів 1-4 класів, яка функціонувала до кінця грудня 2015 року», – зазначила в.о. начальника управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

За її словами, у місті функціонує ще 2 програми, які надають право на безкоштовне харчування дітям: діти сімей учасників АТО, від дошкільного віку до 11 класу, а також діти із багатодітних родин – це дошкільнята і школярі до 11 класу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.