Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

volynnews.com

П'ятниця, 15 січня 2016, 12:17

Україна розробила методи боротьби з відмиванням коштів

уряд

Уряд схвалив стратегію боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.

Про це повідомляє УНІАН.

Відтак, уряд схвалив стратегію розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року.

Документ набрав чинності з 1 січня.

Зазначимо, серед основних завдань стратегії – законодавче, організаційне та інституційне удосконалення та забезпечення стабільного функціонування національної системи запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Стратегія також передбачає прозоре та ефективне використання коштів державного бюджету; стимулювання припливу іноземних інвестицій у національну економіку; наповнення дохідної частини держбюджету; сприяння лібералізації ЄС візового режиму для громадян України.

Окрім того, раніше в Україні вступив в дію закон, що дозволяє ліквідувати банки за відмивання грошей за прискореною процедурою в рамках заходів з протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.